Samen naar een riviercontract voor het stroomgebied van de Dommel

Gepubliceerd op: donderdag 6 februari 2020
In het stroomgebied van de Dommel krijgen we regelmatig te maken met wateroverlast én droogte. Wat is het risico in Peer? En zijn we klaar voor de toekomst?

Wat is het risico voor jouw woning?

Benieuwd naar het risico op wateroverlast en droogte in jouw straat? Ga naar dommel.riviercontract.be en doe de test. De test vertelt je ook welke invloed de klimaatverandering heeft.

Samen kunnen we meer

Op 23 januari 2020 ondertekenden de gemeentebesturen van Peer, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt, de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid een charter waarmee ze zich engageren om samen maatregelen te zoeken die het risico op wateroverlast en droogte verminderen. Het resultaat zal vastgelegd worden in een riviercontract voor de Dommel.

Maar de overheid kan het niet alleen. Maatregelen en oplossingen moeten ook gedragen worden door alle betrokken burgers, bedrijven, verenigingen, enz. Ook jij, jouw bedrijf of vereniging kan de komende maanden op verschillende manieren bijdragen:

  • Deel online, bespreek en steun ideeën en oplossingen op dommel.riviercontract.be.
  • Ga zelf aan de slag op 18 februari (in ’t Poorthuis in Peer, samen met gemeente Hechtel-Eksel) en 5 maart (in het Atrium van het provinciaal domein Dommelhof in Pelt, samen met stad Lommel) op onze Dommelfora met de ideeën en initiatieven die zijn voorgesteld om te komen tot concrete en haalbare acties.
  • Kom naar het feestelijk slotevent waar we de beste ideeën voorstellen.