Slimme vuilnisbakken houden Peer proper

Gepubliceerd op: vrijdag 1 februari 2019
De Stad Peer start een proefproject met compacterende vuilbakken.

De Stad Peer start met een proefproject met compacterende vuilbakken. Het project kadert in een groot vuilnisbakkenplan om Peer proper te houden. Zo wil het Stadsbestuur het zwerfvuil bestrijden.

De Stad Peer plaatste drie compacterende vuilbakken. Dat zijn slimme vuilbakken die het afval samenpersen waardoor er tot vijf keer meer afval in past dan in een gewone vuilbak. Zo vermindert de kans op een overvolle vuilbak. Het Stadsbestuur plaatste de vuilbakken op strategische plaatsen waar veel zwerfvuil voorkomt. Dat is aan de scholencampus, aan de bushalte en aan de daar tegenover gelegen supermarkt. Zo wil de Stad Peer het zwerfvuil op deze plaatsen bestrijden.

Het proefproject kadert in een groter vuilnisbakkenplan. Zo zullen er enkele vuilbakken verdwijnen omdat ze volgens metingen niet correct gebruikt worden. Daarnaast heeft de Stad Peer op een tiental hotspots de vuilbak vervangen door een hondenpoepbuis. Op 23 maart staat ook de 20ste editie van Peer Proper op het programma. De Peerse verenigingen doen op die dag een grootse opruimactie in Peer. Inschrijven daarvoor kan nog tot 24 februari.