Solidariteit voor het Gezin is op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de zorg

Gepubliceerd op: donderdag 24 oktober 2019
‘Vrijwilligers zijn mensen met een gouden hart en we hebben ze broodnodig’, stelt Grisilde Koolen coördinator vrijwilligerswerk bij Solidariteit voor het Gezin. Daarom lanceert Solidariteit voor het Gezin een campagne onder de naam ’t Zit in onze genen! Bij jou ook? Word vrijwilliger!

We kunnen onze vrijwilligers niet allemaal over één kam scheren, maar ze hebben allen iets gemeenschappelijk: het zorg-DNA. Zorgen voor een ander zit hen in de genen. Om te kunnen voldoen aan de grote zorgnood, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven, aldus Grisilde.

Wat kan je doen?

Vrijwilligerswerk in de thuiszorg omvat verschillende zaken:

  • De helden van de dag
    Zij gaan de strijd aan tegen de vereenzaming. Door een babbeltje te slaan, samen om boodschappen te gaan of te assisteren bij de maaltijd zorgen ze keer op keer voor warme gezellige momenten.
  • De helden van de nacht
    Zij houden ’s nachts een oogje in het zeil: helpen bij het avondmaal en ontbijt, bieden ondersteuning bij het slapen gaan en assisteren bij een toiletbezoek. Op die manier kunnen onder meer ook mensen met dementie langer thuis blijven wonen.

Solidariteit voor het Gezin/Zorgende Handen is heel dankbaar voor het vele werk dat de vrijwilligers dagdagelijks verrichten. Ze vinden het welbevinden van hun vrijwilligers dan ook super belangrijk. Vormingen, bijeenkomsten, uitstappen en ondersteuning door een coördinator zijn maar enkele voorbeelden van hoe ze hun waardering willen tonen.

Zit het ook in jouw genen? Wil je ook vrijwilliger worden? Kan je zelf wat extra hulp gebruiken? Neem dan en kijkje op www.solidariteit.be/vrijwilligerswerk. Of bekijk hieronder de informatiefolder.