Sportieve, culturele en sociale activiteiten

Gepubliceerd op: vrijdag 3 mei 2019
Voor gezinnen met een klein budget bestaan er verschillende financiële tegemoetkomingen waardoor het mogelijk wordt om aan een ruim aanbod van activiteiten deel te nemen zonder het gezinsbudget te zwaar te belasten.
 • Socio-culturele participatiepremie
  Financiële tussenkomst bij lidgelden, eventuele benodigdheden maar ook orthodontie, logopedie of andere ondersteunende therapieën.

 • Rap op Stap
  Goedkoper tarief voor vakanties en daguitstappen. Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Voor Peer is het kantoor in Lommel het dichtst bij (Toerisme Lommel, Dorp 14, vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur; Tel. 0497 72 47 74; lommel@rapopstap.be).
  Neem eens een kijkje op de website.

 • Vzw ‘t Kietelt
  Een verjaardag voor ieder kind. Vzw 't Kietelt maakt van die ene speciale dag een echt feest. Vzw Kietelt geeft geen geld maar een mega coole verjaardagsdoos. Neem eens een kijkje op de website.

 • Sportpremie
  Voor activiteiten op Peers grondgebied of georganiseerd door de Stad Peer kan je tot 50 euro per gezinslid terugvragen per jaar. Minderjarige kinderen krijgen 150 euro extra om deel te nemen aan een sportieve, culturele of sociale activiteit. Toegangstickets/betaalbewijzen lever je in bij je maatschappelijk werk(st)er.

Verschillende organisaties en verenigingen beschikken ook over een sociaal fonds waardoor een verminderd lidgeld op eenvoudige vraag mogelijk is. Vraag ernaar bij je maatschappelijk werk(st)er.