Sportieve, culturele en sociale activiteiten

Gepubliceerd op: dinsdag 4 juni 2019
Voor gezinnen met een klein budget bestaan er verschillende financiële tegemoetkomingen waardoor het mogelijk wordt om aan een ruim aanbod van activiteiten deel te nemen zonder het gezinsbudget te zwaar te belasten.
 • Socio-culturele participatiepremie
  Financiële tussenkomst van 50 euro bij deelname aan sociale, culturele of sportieve activiteiten, met inbegrip van lidgeld en benodigdheden.

  Minderjarige kinderen krijgen 150 euro extra om deel te nemen aan activiteiten. Toegangstickets/betaalbewijzen lever je in bij je maatschappelijk werk(st)er.

  Om te weten of je voor deze premies in aanmerking komt, wordt er een sociaal onderzoek gedaan waardoor men een zicht krijgt op je financiële situatie. Dit onderzoek gebeurt door je maatschappelijk werk(st)er. 

 • Rap op Stap
  Goedkoper tarief voor vakanties en daguitstappen. Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Voor Peer is het kantoor in Lommel het dichtst bij (Toerisme Lommel, Dorp 14, vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur; Tel. 0497 72 47 74; lommel@rapopstap.be).
  Neem eens een kijkje op de website.

 • Sportpremie
  Voor activiteiten op Peers grondgebied of georganiseerd door de Stad Peer kan je tot 50 euro per gezinslid terugvragen per jaar.

Verschillende organisaties en verenigingen beschikken ook over een sociaal fonds waardoor een verminderd lidgeld op eenvoudige vraag mogelijk is. Vraag ernaar bij je maatschappelijk werk(st)er.