Stad Peer digitaliseert plannen begraafplaatsen

Gepubliceerd op: maandag 4 januari 2021
Begin 2021 zal Stad Peer de plannen van de zes Peerse begraafplaatsen digitaliseren. Het kan dus gebeuren dat je binnenkort een drone ziet vliegen boven de begraafplaatsen in Linde, Peer-centrum, Wijchmaal, Kleine-Brogel, Grote-Brogel oud en Grote-Brogel nieuw.

De digitale plannen zorgen voor een vlot beheer in de toekomst. Afhankelijk van het weer zijn de dronevluchten gepland op 9, 16 of 23 januari 2021. De dronepiloot heeft de nodige ervaring en licenties om luchtfoto’s te maken. Zie je op één van deze dagen dus een drone vliegen boven één van de begraafplaatsen, dan moet je geen melding maken bij de politie.

DIGITALE PLANNEN

De digitale plannen worden in samenwerking met de firma’s Drone Mapping en Geo-IT gemaakt. Drone Mapping staat in voor de dronevluchten en de luchtfoto’s. Geo-IT tekent op basis van deze foto’s de contouren van de graven, strooiweiden, urnegraven en columbaria.

BEGRAAFPLAATS NIET GESLOTEN

De begraafplaatsen zijn niet gesloten voor de bezoekers tijdens de dronevlucht. Het kan wel dat de dronepiloot je vraagt om de begraafplaats even te verlaten. Bezoekers worden in overeenstemming met de privacywetgeving ter plaatse ingelicht.