Stad Peer geeft ruimte aan terrassen

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juni 2020
Op 8 juni mocht de horeca na een lockdown van bijna 3 maanden opnieuw de deuren openen. De Stad Peer wil de horeca ondersteunen en stelt daarom extra ruimte voor terrassen ter beschikking.

Sinds de heropening gelden strenge regels, zoals de verplichte social distancing van 1.5 meter tussen de tafels. Daardoor kunnen horeca-uitbaters minder tafels zetten dan gewoonlijk. De Stad Peer komt tegemoet aan de vraag van de horeca-uitbaters voor meer terrasruimte. Het Stadsbestuur stelt daarom een deel van het openbaar domein ter beschikking voor extra terrasruimte.

MAATWERK

De uitbreiding van de terrassen is een werk op maat. Daarbij zijn er enkele algemene richtlijnen. Horeca-uitbaters die hun terraszone willen uitbreiden, kunnen daarvoor toestemming vragen aan het College van Burgemeester en Schepenen. De stad zorgt voor een veilige afbakening van deze tijdelijke terrassen. Er wordt daarnaast rekening gehouden met activiteiten zoals de wekelijkse markt en bij uitbreiding met evenementen, wanneer deze terug mogen doorgaan.

ONDERSTEUNING

Concreet gaat het om bijkomende terrasruimte op pleinen zoals het plein voor de Sint-Trudokerk en het marktplein. Enkele parkeerplaatsen zullen ook plaats maken voor terras. Waar mogelijk, verplaatst de Stad Peer het straatmeubilair zodat er extra terrasruimte komt. Deze uitbreiding van de terraszones kadert in de coronamaatregelen. Daarmee wil de Stad Peer de plaatselijke horeca ondersteunen.

Foto: Michèle De Meersman