Stad Peer lanceert Fiets-o-theek

Gepubliceerd op: maandag 11 maart 2019
De start van de Peerse Fiets-o-theek afgelopen donderdag liep op wieltjes. Heel wat ouders kwamen al een fiets kiezen. Met de Fiets-o-theek wil het Stadsbestuur kinderen op een budgetvriendelijke manier aan het fietsen krijgen.

Kinderen groeien, fietsen doen dat helaas niet. Een nieuwe fiets kost snel veel geld, terwijl kinderen de fiets snel ontgroeien. Daarom werkte de Stad Peer samen met De Biehal het uitleensysteem Fiets-o-theek uit. In plaats van een fiets te kopen, neem je een jaarabonnement. Voor 20 euro kan je kind een heel jaar lang over een kinderfiets beschikken. Is het geleende fietsje te klein geworden? Dan ruil je deze gewoon in voor een groter model. In de Fiets-o-theek vind je fietsen voor kinderen tot 12 jaar. Zo heeft je kind altijd een fiets op maat en moet je geen fiets meer aankopen. Goedkoop, beter voor het milieu én efficiënt.

De Fiets-o-theek kan nog extra fietsen gebruiken. Heb jij een kinderfiets die je niet meer gebruikt? Als inwoner van Peer krijg je een gratis jaarabonnement van de Fiets-o-theek als je een oude fiets inlevert. Je vindt de Fiets-o-theek aan de Kringwinkel Esmeralda, Steenweg op Wijchmaal 66 in Peer.