Stad Peer gelast evenementen tot eind augustus af

Gepubliceerd op: dinsdag 28 juli 2020
Aanvullend aan de maatregelen die genomen werden door de Nationale Veiligheidsraad, heeft de burgemeester van de Stad Peer samen met de gemeentelijke Veiligheidscel en in overleg met de Gouverneur beslist om de eigen evenementen tot en met 31 augustus af te gelassen.

Dat is onder meer het geval voor de Last Post aan de grot in Linde, buurtfeesten en de drive in movie.

De nog steeds stijgende coronabesmettingen vragen bijzondere aandacht en daarom heeft de gemeentelijke Veiligheidscel beslist om de meeste publieksevenementen tot en met 31 augustus af te lassen. “De cijfers in Peer liggen boven de waarschuwingsdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. Verdere waakzaamheid is belangrijk en op die manier willen wij het risico op verdere besmettingen beperken”, zegt waarnemend burgemeester Sigrid Cornelissen. “Morgen, woensdag 29 juli, stond de Last Post in het kader van de viering 100 jaar Grot in Linde op het programma. Het zou een sobere viering worden, maar gezien het doelpubliek vooral uit oudere personen bestaat, lijkt het ons niet aangewezen om de activiteit te laten doorgaan. De organisatoren hebben begrip voor deze beslissing.”

Verder annuleert de Stad Peer ook de buurtfeesten, de drive in movie op 28 augustus, de verrassingsoptredens ‘Cultuur in het groen’ en het aanbod ‘Cultuur op de stoep’ waarbij inwoners een optreden binnen hun eigen bubbel konden organiseren. “Kermissen en markten kunnen net als sportwedstrijden wel doorgaan. Hiervoor bestaan er duidelijke protocollen met afspraken en regels voor een veilige organisatie.”