Stad Peer zet samen met sportclubs en horeca in op gokpreventie

Gepubliceerd op: vrijdag 7 juni 2024
Half juni start het EK voetbal en daarmee ook het ‘plezier’ van pronostieken en gokken. Dat onschuldige gokken heeft helaas ook een keerzijde. Daarom zet stad Peer samen met de Peerse sportverenigingen en horecapartners in op gokpreventie met een ludieke campagne met hippe polsbandjes.

Vergok je sportplezier niet

De sportsector en het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) sloegen de handen in elkaar voor de campagne ‘Vergok je sportplezier niet’. Een campagne die we graag ondersteunen. Uit onderzoek van VAD en de UGent blijkt dat leden van een sportclub vijfmaal vaker deelnemen aan sportweddenschappen. Hun gokgedrag is bovendien tienmaal meer risicovol. Daarom willen we op een ludieke manier sensibiliseren, met de hulp van de Peerse sportverenigingen en horecapartners.

Scoor een uniek polsbandje

Speciaal voor deze campagne lieten we stoffen polsbandjes maken met de boodschap ‘vergok je sportplezier niet’. Een leuk en uniek hebbeding om je collectie festivalbandjes uit te breiden. Zo leggen we samen de focus op sportplezier en team spirit tijdens het EK voetbal.

Wil je zelf zo’n uniek bandje scoren? Je vindt de polsbandjes bij de Peerse sportclubs en horecazaken en aan de balie van het Klantencontactcenter in ‘t Poorthuis.