Start aanleg Hoppinpunt in Wijchmaal

Gepubliceerd op: donderdag 17 augustus 2023
Op maandag 21 augustus start in opdracht van de provincie Limburg de aanleg van het Hoppinpunt aan de kruising van de N73 met de fietssnelweg in Wijchmaal, t.h.v. Leen’s Statie. De werken duren, onder voorbehoud van weersomstandigheden, 50 werkdagen.

Het Hoppinpunt brengt bus, fiets en auto samen. Dat maakt het voor de reizigers eenvoudiger om de beschikbare opties met elkaar te combineren.

Wat komt er concreet?

Er komt een nieuwe parking, inclusief 2 parkeerplaatsen met laadpaal, een nieuwe fietsenstalling met laadlockers, zitbanken, een digitaal Hoppinbord en verbrede fietspaden. In 2024 verplaatsen we ook de bushalte naar dit punt en komt er een veilige fietsoversteek.

Afsluiting Spoorwegstraat

Om dit Hoppinpunt te realiseren sluiten we de Spoorwegstraat definitief af vanaf 21 augustus. Het eerste deel van de straat fungeert tot het einde van de werken als parking voor de frituur.

Glas- en kledingcontainers

De glascontainers op de parking van de frituur verplaatsen we tijdelijk naar de hoek Achterstraat/Kleine Achterstraat. De kledingcontainers vind je in de Sportlaan.

Dit Hoppinpunt is één van de vier die de provincie Limburg samen met de betrokken gemeenten (Peer, Pelt, Houthalen-Helchteren en Hasselt) realiseert in de onmiddellijke omgeving van de Noord-Zuidverbinding. Dit project ontvangt subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.