Start aanplakking graven zonder concessie

Gepubliceerd op: vrijdag 18 september 2020
Op woensdag 16 september is de Stad Peer gestart met het plaatsen van bordjes aan graven die geen concessie hebben. Zo weten de nabestaanden dat ze actie moeten ondernemen. Dat bordje blijft een jaar staan en wordt verwijderd zodra de concessie in orde is.

Sinds december 2019 heeft Stad Peer een nieuw begraafplaatsenreglement. Naar aanleiding daarvan controleerde het Stadsbestuur dit jaar alle graven. Verschillende – vaak oude – graven bleken niet in orde te zijn en hebben geen concessie of een concessie die afgelopen is.

Een grafconcessie is een soort ‘gebruiksrecht’ van een graf voor een bepaalde periode. Vanaf 16 september zal er aan elk graf dat geen concessie heeft, een bordje geplaatst worden. Zo weten de nabestaanden dat ze actie moeten ondernemen. Het bordje blijft een jaar staan en wordt verwijderd zodra de concessie in orde is. Graven die geen concessie hebben en waar na een jaar niemand een aanvraag heeft ingediend, kunnen verwijderd worden. In de plaats komt er dan een naambordje van de overledene op een gemeenschappelijke gedenkplaats.

Concessie nemen of verlengen

Staat er een bordje aan het graf van jouw familielid en wil je een concessie nemen op dit graf of wil je meer info? Maak dan een afspraak met Team Burgerzaken via afspraken.peer.be of via Tel. 011 61 07 00. Je mag je vraag ook mailen naar burgerzaken@peer.be. Je vindt het aanvraagformulier en het volledige reglement op www.peer.be/begraafplaatsen.