Start werken aan nieuwe kinderopvang in Peer-centrum

Gepubliceerd op: vrijdag 3 mei 2019
Op 6 mei starten de renovatiewerken aan de ‘Hoeve Vermeulen’ op de scholencampus tussen de Collegelaan en de Albertus Morrenstraat. Het bestaande gebouw wordt samen met een nieuwbouw straks het nieuwe onderkomen van de buitenschoolse Kinderopvang Plons in Peer-centrum.

Naast de te restaureren hoeve, komt er ook een tweede nieuwbouwvolume bij. Dat deel zal in verbinding staan met de oorspronkelijke hoeve. Zo vormen de twee een mooi geheel, in de stijl van de oorspronkelijke ‘Hoeve Vermeulen’. Veel lichtinval, multifunctionele ruimtes, een overdekte speelruimte en een veilige buitenspeelplaats. Er zijn heel wat troeven die zorgen voor een kwalitatieve kinderopvang in Hoeve Vermeulen. Het project verhoogt de opvangcapaciteit van de kinderopvang Plons. Door een nieuwe huisvesting in Hoeve Vermeulen kunnen we 100 kinderen opvangen. De locatie is daardoor ook erg geschikt voor de drukke vakantieperiodes.

Start op 6 mei

De werken starten op maandag 6 mei. Dat betekent dat er vanaf dan extra bedrijvigheid is op de site van de scholencampus. Naast de inrichting van de werfzone, betekent dat ook regelmatig werfverkeer en de aanvoer van materialen. Als alles vlot verloopt, kan de nieuwe kinderopvang in september 2020 de deuren openen.

Meer info over het project vind je hier.