Start werken N747: Vliegveldlaan afgesloten op zaterdag 16 en zondag 17 september

Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2023
Vanaf zaterdag 16 september starten de werken aan de N747. Er komen vrijliggende fietspaden en verkeersveilige middengeleiders. Vanaf zaterdagochtend 16 september 6 uur tot en met zondagavond 17 september is de Vliegveldlaan in Kleine-Brogel afgesloten tussen de Rietstraat en de Zavelstraat.

De aannemer velt dan de bomen langs de laan. Zij maken plaats voor de vrijliggende fietspaden. Er is een omleiding voorzien. Je vindt onderaan deze pagina de omleidingsplannen terug.

Om de bomen langs het traject van 3,6 km te vellen, moet de Vliegveldlaan op zaterdag 16 en zondag 17 september voor ieders veiligheid afgesloten zijn. De aannemer probeert de laan zo kort mogelijk afgesloten te houden. Daarom legt hij de bomen aan de noordelijke kant van de rijweg en voert ze niet meteen af.

Bereikbaarheid

Omwille van de rooiwerken is de Vliegveldlaan afgesloten tussen de Rietstraat en de Zavelstraat. In beide richtingen is er een omleiding voorzien via de N748 > Zavelstraat/Torenstraat > N747. Op 23 en 24 september is een reserveweekend voorzien voor deze werken, in geval van onvoorziene omstandigheden.

Vanaf zondag 17 september 2023 tot de jaarwisseling 2024/2025: éénrichtingsverkeer

Vanaf zondagavond voert de aannemer de gevelde bomen af. Dan worden dus achtereenvolgens de bomen opgeruimd en afgevoerd en de bermen bouwrijp gemaakt. Zo is er ruimte voor de nutsmaatschappijen om hun leidingen voor elektriciteit, gas, telefonie & water te vernieuwen en te verplaatsen. Daarna, in het voorjaar van 2024 starten de effectieve riolering- en infrastructuurwerken tot de jaarwisseling 2024/2025.

Tijdens deze werken is éénrichtingsverkeer mogelijk van Kleine-Brogel naar Kaulille. Dat éénrichtingsverkeer blijft gelden tot de jaarwisseling 2024/2025, wanneer de fietspaden klaar zijn.

In het voorjaar van 2024 starten ook de voorbereidende werken voor de 2de fase vanaf Kleine-Brogel richting Eksel.

Meer info op www.peer.be/n747.