Stem Peer tot fietsstad 2022

Gepubliceerd op: donderdag 23 september 2021
Doe mee aan de enquête Fietsgemeente 2022 van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en stem Peer tot fietsstad 2022!

Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022? 

Van 20 september t.e.m. 31 oktober 2021 kan je de enquête invullen en vragen over infrastructuur, communicatie en beleving beantwoorden. Dankzij de scores die jij geeft, wordt berekend wie de 9 beste leerlingen van de klas zijn. Eind mei 2022 worden de uiteindelijke 3 winnaars bekendgemaakt. Zij mogen zich Fietsgemeente/-stad van 2022 noemen en ontvangen een bedrag van de Vlaamse Overheid om te blijven investeren in hun fietsbeleid

De verkiezing Fietsgemeente is een initiatief van de VSV, in samenwerking met de Fietsersbond.

Vul de bevraging in

Wat betekent #PeerFietst?

Een fietsdeal voor de Perenaar

Stad Peer werkt aan een comfortabele fietsinfrastructuur en voorziet de komende twaalf jaren 50 km aan nieuwe fietspaden. De aanleg van fietspaden langs de N73 richting Bree gingen intussen van start. Daarnaast komen onder andere de Molenstraat, Deusterstraat en de N747 binnenkort aan de beurt. De Helchterensedijk en Houtestraat worden vanaf december fietsvriendelijk en de vele nieuwe fietsstraten zorgen voor het nodige fietscomfort.

Veilig fietsen in Peer

Stad Peer zet in op slimme en veilige verbindingen tussen Peer en de dorpen. Voor het project ‘Veilige schoolroutes’ brachten we, samen met de inwoners van Peer, 30 heikele punten in kaart. Die knelpunten willen we volledige wegwerken. Stad Peer wil op die manier de fietscultuur en het fietsplezier een extra duwtje in de rug geven. 

Fietsen jullie ook?

Stad Peer wil mensen laten bewegen en wil zowel de Perenaar als de toerist aanzetten om de fiets te gebruiken. De fietser krijgt heel wat mooie routes voor de wielen geschoven: de vernieuwde Hoeveweelderoute laat je al fietsend kennismaken met de landbouw in Peer. Met de Bruegelroute ontdek je de plaatsen rondom het Limburgse Peer waar de schilder Pieter Bruegel de Oude zijn inspiratie opdeed. Voor de mountainbikers komen er binnenkort 2 nieuwe routes in Peer, aansluitend op het populaire mountainbikenetwerk.

Fietsen met wind in de rug!

Stad Peer neemt heel wat initiatieven voor een aangename fietsbeleving. Mobipunten, fietsstallingen en fietspompen geven dat tikkeltje extra comfort. De testkaravaan laat je kennis maken met o.a. elektrische fietsen, bakfietsen en cargofietsen. Zo verruim je je (fiets)horizon en ontdek je of dit iets voor jou is.