Stookoliecheque: toelage van 225 euro

Gepubliceerd op: donderdag 28 juli 2022
Om de stijging van de energiefacturen voor de gezinnen in te tomen, heeft de federale regering beslist om bij de aankoop van huisbrandolie of propaangas in bulk, bestemd voor het verwarmen van hun hoofdwoning, een stookoliecheque van 225 euro netto aan deze gezinnen toe te kennen.
 
Voor wie?
Een toelage van 225 euro netto wordt éénmalig en forfaitair aan iedere rechthebbende toegekend die tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 een levering van een bedrijf heeft ontvangen, als tussenkomst voor de betaling van de levering van huisbrandolie of propaangas in bulk, bestemd voor de verwarming van zijn hoofdverblijfplaats.
 
Hoe?
Deze toelage kan slechts eenmaal per gezin worden aangevraagd en wordt zowel toegekend aan gezinnen die in een eengezinswoning wonen als aan gezinnen die in een mede-eigendom (bijvoorbeeld een appartementsgebouw) zijn gehuisvest. De uitbetaling van de cheque zal gebeuren door de FOD Economie. De toelage van 225 euro wordt enkel toegekend als je een formulier invult. Dat kan zowel online als op papier.