Tele-Onthaal zoekt luisterend oor

Gepubliceerd op: dinsdag 20 juni 2023
Soms snakken we naar een echt gesprek. Maar wat als je niemand hebt om zo'n gesprek te voeren? Wat als je je geïsoleerd en wanhopig voelt met je problemen? Dan kan Tele-Onthaal een uitweg bieden. Wil je zelf een luisterend oor bieden? Tele-Onthaal zoekt 100 nieuwe vrijwilligers!

Bij Tele-Onthaal maak jij het verschil.
Sommige mensen hebben geen netwerk om op terug te vallen als het even tegenzit. Anderen hebben wel een netwerk, maar vinden het moeilijk om over hun problemen te praten met mensen die ze kennen. Als vrijwilliger bij Tele-Onthaal kan jij er zijn voor beiden. Jouw luisterend oor maakt een echt verschil in het leven van mensen die het moeilijk hebben.

Bij Tele-Onthaal doe je waardevol engagement.
Het vergt tijd, aandacht en energie om je in te zetten voor anderen. Maar als je dat engagement kan waarmaken, gedurende een viertal uur per week, kan het ook heel waardevol zijn. Je leert veel over jezelf en over anderen, je ontwikkelt vaardigheden die ook in andere situaties van pas kunnen komen. Het geeft enorme voldoening om te weten dat je iemand geholpen hebt, ook al is het op een kleine manier.

Bij Tele-Onthaal telt iedere vrijwilliger.
Tele-Onthaal stoomt je via een basisopleiding klaar tot beantwoorder aan de 106-lijn en/of chat.
Je kan de opleiding volgen in 1 van de 6 locaties in Vlaanderen en Brussel (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Hasselt)
Voorkennis is niet nodig. We zoeken enkel naar je bereidheid tot empathie, tot luisteren zonder te oordelen, tot begrijpen zonder te adviseren.
Verder reken je als vrijwilliger op de professionele omkadering, coaching en bijkomende vorming die je op jouw tempo helpen groeien als beantwoorder.

Een nieuwe opleidingsreeks voor kandidaat-vrijwilligers start in het najaar:
Provincie Limburg (Hasselt): start op zaterdag 14 oktober 2023

Klaar voor deze uitdaging? Meer informatie?
Je kan je hier aanmelden als vrijwilliger.