Telefooncirkel: ‘Hallo, hoe gaat het met jou?’

Gepubliceerd op: donderdag 2 september 2021
Deze coronaperiode is voor vele mensen, en zeker voor ouderen, een eenzame periode. Stad Peer ging op zoek naar een manier om effectief mensen met elkaar te verbinden, elke dag opnieuw! Hoe? Door een telefooncirkel op poten te zetten. De telefooncirkel blijft ook na corona bestaan.

Woon je alleen? Heb je behoefte aan een dagelijks gesprek? Dan kan je nu deelnemen aan de telefooncirkel. De telefooncirkel bestaat uit acht tot tien alleenwonende mensen die elkaar elke dag even bellen. Zo heb je dagelijks met iemand contact en is er altijd iemand op de hoogte hoe het met je gaat.

De telefooncirkel is er in eerste instantie om jou in contact te brengen met anderen, maar is ook een alarmeringsfunctie. Neem je niet op? Dan onderneemt de vrijwilliger actie. Als je na het dagelijks gesprek nog nood hebt aan een uitgebreider gesprek, dan bellen we je later nog eens terug.

Daarnaast komen de deelnemers en vrijwilligers zo’n 3 keer per jaar samen in Dienstencentrum De Schommel. Zo kan je elkaar in levende lijven ontmoeten en gezellig een koffietje drinken.

HOE WERKT HET

Iedereen die alleen woont, kan meedoen. Oud en jong. Een vrijwilliger belt op een afgesproken tijdstip een deelnemer, die op zijn of haar beurt de volgende deelnemer belt. De laatste in de rij neemt weer contact op met de vrijwilliger.

DEELNEMEN

Wil je graag deelnemen aan een telefooncirkel? Laat het ons weten via deschommel@peer.be of via Tel. 011 63 46 32. Wij nemen daarna verder contact met je op.

VRIJWILLIGES GEZOCHT

Als vrijwilliger van de Telefooncirkel ben je het begin- en eindpunt van de cirkel. Zo zorg je ervoor dat de deelnemers van de Telefooncirkel elke dag even contact met iemand hebben.

Heb je interesse om mee te werken als vrijwilliger? Laat het ons weten via deschommel@peer.be of via Tel. 011 63 46 32. Wij nemen daarna verder contact met je op.