Veelgestelde vragen (FAQ)

Stadsdiensten

Zijn de administratieve diensten (balies) van Stad Peer geopend?
Ja.
De balies in ’t Poorthuis zijn open, maar we werken enkel op afspraak. Er is dus maandag géén vrij inloopmoment. Probeer zoveel mogelijk online, telefonisch of per mail te regelen. Stel je aanvraag of afhaling uit als dat mogelijk is. Heb je nog andere vragen? Bel ons via Tel. 011 61 07 00.

Is de bibliotheek geopend?
Ja.
Individueel en onder strikte voorwaarden kunnen bezoekers zelf materialen komen lenen, verlengen en inleveren. Meer info vind je hier.

Is het cultuurcentrum geopend?
Nee.

Mondmaskerplicht

Moet ik op de Vesten ook een mondmasker dragen?
Nee.
Een mondmasker is enkel verplicht BINNEN de Vesten. Als je op de Vesten wandelt, is het dragen van een mondmasker niet verplicht.

Moet ik een mondmasker dragen als ik door het centrum fiets?
Nee.
Een mondmasker is enkel verplicht voor voetgangers binnen de Vesten. Zodra je van je fiets stapt in het centrum, draag je dus wel een mondmasker.

Moet ik als ik op een terras binnen de Vesten zit, een mondmasker dragen?
Nee.
Op het terras geldt het horecaprotocol en is een mondmasker vb. verplicht bij het betreden van het terras of wanneer je naar het toilet gaat.

Moet ik in de speeltuin van Breugelhoeve een mondmasker dragen?
Ja.
Personen van 12 jaar en ouder zijn verplicht een mondmasker te dragen.

Mag ik al wandelend een ijsje eten?
Gebruik je gezond verstand. Als je een ijsje koopt, mag je natuurlijk even je masker uitdoen om je aankoop te eten. Als je je masker uitdoet, zorg dan wel dat je genoeg afstand houdt. Of beter nog: zoek een plaatsje om je ijsje al zittend op te eten.

Evenementen - activiteiten

Zijn er nog evenementen in Peer?
Nee.
Voorlopig zijn alle evenementen tot 31 oktober afgelast. De situatie wordt tijdens elke bijeenkomst van de lokale Veiligheidscel bekeken en indien haalbaar ook bijgestuurd.

Kunnen sportwedstrijden doorgaan?
Ja.
Sportwedstrijden zijn wel toegelaten, op voorwaarde dat ze volgens de geldende protocollen of afspraken vanuit de federaties georganiseerd worden.