Sportiva Peer

Wij zijn een dans- en turnkring. Wekelijks hebben we trainingen voor verschillende leeftijden. Voor meer info kan je terecht op onze website.

Hoe is Sportiva ontstaan?

In september 1989 werd - door Eddy Ketelbuters en Louis Dingenenen - aan Martien Smeets en Ingrid Vandael gevraagd of ze interesse hadden om 10 turnlessen te geven. Martien en Ingrid waren beiden pas afgestudeerd als regentes Lichaamlijke Opvoeding.

Een uurtje turnles aan kleuters en een uurtje aan kinderen tussen 6 en 12 jaar. De lessen gingen door in sporthal De Deuster in Peer. De 10 lessen werden telkens met 10 lessen verlengd en zo werd het 1ste seizoen afgewerkt.

Turnkring Sportiva werd geboren.

Vanaf toen kregen de turnlessen een professioneler kader. Enkele vrijwillige ouders verzamelden zich en er werd een bestuur gekozen, met als voorzitter: Eddy Ketelbuters.

Het aantal turners groeiden, er kwamen meer lesgevers, elk jaar was er een groter budget voor meer materiaal. Ook de gemeente droeg financieel haar steentje bij. Er kwam een groepje keurturnsters, die aan wedstrijden deelnamen op c-niveau. Later werd er gestart met trampoline springen, een jongensgroepje, kleuterdans en G-gym.

Vanwaar komt het dansen dan?

Vanuit de leden kwam er de vraag om te starten met dansen. Vervolgens startte er een jazzgroep, later werd ook hiphop-les gegeven. Dit sportieve gebeuren was meer dan een turngroep. De naam turnkring Sportiva klopte niet meer.

Vandaar de naam SPORTIVA (Dans- en turnkring Sportiva).

Adres

Adres
Collegelaan 22
3990 Peer
e-mail
sportivapeer@gmail.com
Website
www.sportiva-peer.be

Contact

Janne Geuns