Verhardingen in aantocht bij werken centrumstraten

Gepubliceerd op: donderdag 12 oktober 2017
Werken Nieuwstraat en Scherpe-Steenstraat op schema.

De vernieuwing van de rioleringen in de Nieuwstraat en de Scherpe-Steenstraat in Peer zitten op schema. De voorbije weken legde de aannemer de laatste hand aan de huisaansluitingen van de nieuwe gescheiden rioleringen. Vanaf deze week gaat men verder aan de slag met de opbouw van de verhardingen. Het doel is om in de Nieuwstraat én de Scherpe-Steenstraat volledig klaar te zijn voor de kerstvakantie.

Sinds de zomer wordt er hard gewerkt in de Nieuwstraat en aansluitend ook in de Scherpe-Steenstraat. Een vernieuwing van de rioleringen brengt ook een volledig nieuw straatbeeld met zich mee. Het brengt jammer genoeg de nodig hinder met zich mee voor de bewoners en lokale ondernemers en vrije beroepen. De aannemer en de Stad Peer doen hun uiterste best om hierbij kort op de bal te spelen. 

Klinkeren maar! 

Zowel de stoepen als de rijweg worden in zogenaamde 'kleinschalige materialen' verhard. Dat zijn dan betonstraatstenen ofte 'klinkers'. Een arbeidsintensief werkje dat vanaf begin november wordt aangevat. 

Volgende week plaatst men nog de betonnen kanten van de rijweg in twee lagen met een grote machine. Daarna wordt de fundering verder aangevuld en kan het klinkeren beginnen.

Beukenhaagjes in de Collegelaan

In de loop van november plant een aannemer ook de nieuwe beukenhaagjes in de Collegelaan. 

Parkeren op wandelafstand

De werkzone Nieuwstraat - Scherpe-Steenstraat blijft te voet bereikbaar. Parkeren kan op wandelafstand op parkings:

  • Noordervest (Kuipersplein)
  • VDAB
  • De Bogaerd (aan Alvo)