Verkiezingen op 26 mei. Kom je nog oefenen?

Gepubliceerd op: dinsdag 7 mei 2019
225 dagen na de gemeenteraadsverkiezingen staan op zondag 26 mei de verkiezingen voor de federale Kamer, het Vlaams parlement en het Europese parlement op het programma.

Begin mei werden de oproepingsbrieven verstuurd worden naar 12.538 Belgen, en ook naar de 42 Europeanen die zich in Peer geregistreerd hebben om te stemmen voor de Europese verkiezingen. De kiezerslijsten werden vastgesteld op 1 maart. Al wie op die datum ingeschreven was in Peer, zal in Peer zijn of haar stem moeten uitbrengen. Ben je verhuisd na 1 maart? Dan moet je nog in je vorige gemeente stemmen.

12 stembureaus

Er zijn opnieuw 12 stembureaus in Peer. 4 in Peer-centrum, 2 Linde, 2 in Kleine-Brogel, 2 in Grote-Brogel en 2 in Wijchmaal. In het totaal worden 70 stemcomputers verdeeld over deze stembureaus. De informatie over waar jij moet gaan stemmen, vind je terug op je oproepingsbrief. De stembureaus zijn geopend vanaf 8 uur tot 16 uur.

Nog even oefenen?

Wil je voor de echte verkiezingen nog even oefenen? Dat kan. Je vindt een testopstelling van de stemcomputers op de eerste verdieping in 't Poorthuis. Meer info vind je hier.

Heb je nog vragen over de verkiezingen? Klik dan hier of maak een afspraak met een medewerker, online via www.peer.be/maakeenafspraak of telefonisch via Tel. 011 61 07 00. (kw) www.peer.be/verkiezingen