Vernieuwing wegdek Noordweg N73 vanaf 7 augustus

Gepubliceerd op: dinsdag 1 augustus 2017
Omleiding vanaf de rotonde voor de rijrichting Wijchmaal - Hechtel-Eksel

Maandag 7 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Peer met de renovatie van de Noordweg (N73) tussen de Sint-Hubertusstraat en de rotonde ter hoogte van Kiezel Kleine-Brogel.

De aannemer zal eerst het huidige wegdek verbrokkelen. Dit zal dienen als fundering. Vervolgens zal hij onder andere het wegdek opnieuw aanleggen en markeringen aanbrengen. Ter hoogte van de Dommel voorziet het agentschap ook nog 3 amfibieëntunnels.

 

Omleiding één richting via Industrieweg

Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden kan het verkeer richting Bree over de Noordweg blijven rijden. Richting Hechtel-Eksel zal een omleiding gelden via de Industrieweg, de Goudbergstraat en de Sint-Hubertusstraat. 

Enkel tijdens het plaatsen van de toplaag van het wegdek zal de Noordweg volledig afgesloten zijn ter hoogte van de werfzone. Dan kan het verkeer in beide richtingen via de bovenstaande omleiding rijden. Deze laatste fase voert de aannemer tijdens een weekend uit.

Kruispunt N73 – Steenweg Wijchmaal (aan Esmeralda) ook afgesloten

Het agentschap moet tijdens de werken ook de Steenweg Wijchmaal afsluiten ter hoogte van de Noordweg. De verbinding tussen Peer-centrum en Wijchmaal verloopt dan via de Goudbergstraat – Dijkerstraat.

 

Het fietspad langs de Noordweg blijft toegankelijk.

 

Indien alles vlot verloopt en het weer meezit, zullen deze werkzaamheden een maand duren.

 

Voor vragen kan je terecht via E-mail wegen.limburg@vlaanderen.be of Tel. 011 74 23 00.