Vind jouw eerstelijnspsycholoog met GGZ Limburg

Gepubliceerd op: woensdag 6 juli 2022
De netwerken Geestelijke Gezondheid Limburg willen de drempel tot psychologische eerstelijnszorg verlagen. Daarom lanceren ze samen de website www.ggzlimburg.be. Hier vind je snel en gemakkelijk een klinisch psycholoog of orthopedagoog in jouw buurt.

Happy Juice

1 op de 5 Limburgers kampt met lichte mentale klachten, zoals angst of stress. Maar slechts een handvol daarvan zoekt hiervoor psychologische hulp. Daarom lanceren de netwerken Geestelijke Gezondheid Limburg de ‘eerstelijnspsycholoog’: een groep psychologen en orthopedagogen met wie je op korte termijn een professioneel gesprek kan aanknopen wanneer er iets knaagt. De bijhorende opvallende campagne – opgehangen aan het fictieve wonderdrankje ‘Happy Juice’ - moedigt 18.000 Limburgers aan om hun drempelvrees te overwinnen.

Drempelverlagend

De drempel om psychologische hulp te zoeken ligt te hoog. Daardoor verergeren onschuldige situaties tot een ernstige problematiek. Daar wil GGZ Limburg iets aan doen met de lancering van de website www.ggzlimburg.be. Daar vind je meer informatie en een overzicht van klinische psychologen en orthopedagogen in jouw buurt die je op korte termijn hulp kunnen bieden.