Volksfeest - 24 juni

Feesten, dat is op 24 juni een combinatie van spelen, animatie, muzikale optredens en een recordpoging. Vanaf 17 uur ben je welkom op de Markt voor de volksspelen. Op het programma staan onder meer potten gooien, nagels kloppen, flessen vissen en ringwerpen. Je kan ook terecht op een heuse familieschommel. Elke deelnemer wordt beloond met een heerlijk ijsje. In de buurt van het Bruegelhuis kan je dan weer terecht bij een workshop creatief schilderen. Je werkt er mee aan schilderwerk met 650 peren. De resultaten komen in de etalage van het Cartoonfestival te hangen.

Muziek en dans

Kaatje, bekend van televisie, opent de muzikale optredens. Daarna komen ook de Perenaars aan bod: Salim Segers en Roza Parks. Een van de hoogtepunten van het Volksfeest wordt de recordpoging volksdans. De uitdaging is simpel: met zoveel mogelijk koppels de Munchener Polka rond het Marktplein dansen. Elke Perenaar kan deelnemen, je meldt je om 19 uur aan de kiosk op de Markt aan. In de andere centrumstraten is er straatanimatie voorzien. De nadruk ligt daarbij op fietsen. Het Volksfeest wordt afsloten met een klank- en lichtspel aan de Reus der Kempen.

#Peer650

Recordpoging Volksdansen

Bij de recordpoging is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen gelijktijdig dezelfde dans uitvoeren. Natuurlijk hebben we hiervoor jullie hulp nodig!

De werkgroep Peer 650 koos de dans uit, die je bijvoorbeeld tijdens je bestuurs- of ledenvergadering kan aanleren aan je leden. Geen zorg, een leerkracht van Sport Vlaanderen of een lid van een dansvereniging zal de dans (gratis) komen aanleren. Het aanleren van de dans duurt een half uur. Een ideale afsluiter van je activiteit, toch? Je kan zowel overdag als ’s avonds een afspraak inplannen met de dansleerkracht.

De Belgische recordpoging start op 24 juni om 19 uur. Na enkele oefensessies volgt de recordpoging. Iedereen die deelneemt ontvangt een leuk aandenken.

Wil jij de volksdans aanleren aan je leden en deelnemen aan de recordpoging, schrijf je dan in bij Team Vrijetijdsondersteuning via vrijwilliger@peer.be. Geef in je mail ook even je voorkeurdatum door, samen met het uur, de locatie en het aantal deelnemers door dat je de dans wilt aanleren.

Stad Peer maakt lekkerste verenigingsrecepten

Tijdens het Volksfeest zullen bezoekers kunnen proeven van een aantal hapjes. Hiervoor is de Stad Peer op zoek naar recepten van Peerse verenigingen. Heb jij een gerecht dat typisch is voor je vereniging? Of ken je een leuk recept met een Peers product zoals asperges, blauwbessen, aardbeien, geitenkaas, enz.? De Stad Peer zou graag hét recept van jouw vereniging kopen.

Je kan op verschillende manieren deelnemen:

  • Je geeft het recept in bruikleen en wij maken je Peers verenigingsrecept beroemd tijdens het Volksfeest.
  • Je wilt graag meewerken aan het Volksfeest en maakt als vereniging je recept zelf klaar en zorgt voor de verdeling.
  • Je wilt graag meewerken aan een drank- of eetstand.

Voor elke vereniging die deelneemt, is een Peerse Volkse vergoeding voorzien. Wil je graag meehelpen of heb je hét perfecte verenigingsrecept? Neem dan snel contact op met het Team Vrijetijdsondersteuning via vrijwilliger@peer.be.

Radioverbindingen met de hele wereld

Peer650 gaat internationaal op 24 juni. Met dank aan Richard Steensels en zijn collega’s van vzw Repeater. Deze organisatie bouwt op de dag van het Volksfeest (vanaf 14 uur) op het Armand Preud’hommeplein een heus radiostation op. Daarmee maken ze wereldwijde radioverbindingen. Ze gebruiken daarvoor een speciale oproep, ON650PEER, een signaal dat verwijst naar Peer650. De uitdaging is dan ook duidelijk: met zoveel mogelijk landen in contact komen. En Peer650 wereldwijd uitdragen.