Volksfeest - 24 juni

Het feestjaar Peer650 is op kruissnelheid gekomen. Op zaterdag 24 juni staat het Volksfeest op de agenda. De naam zegt het zelf: een feest voor elke Perenaar, jong en iets minder jong. Feesten, dat is een combinatie van spelen, animatie, muzikale optredens en een recordpoging. Inderdaad, Peer gaat de uitdaging aan om het Belgische record volksdansen scherper te stellen. Daarvoor zijn er (minstens) 650 koppels nodig. Zet je dansschoenen dus maar klaar!

KOM MET DE FIETS! #PEERFIETST

Peer zet in op de ?ets. Maar dat wist je natuurlijk al. Daarom voorzien wij bij de belangrijkste zomerevenementen een bewaakte fietsenparking. Onze 'fietsbutlers’ staan je met raad en daad bij en zorgen er voor dat jouw stalen ros veilig staat. Volg op 24 juni de pijlen #Peerfietst en je komt bij de fietsenparking uit. 

Programma

10 - 17 UUR
WERELDWIJDE RADIOVERBINDINGEN – VZW REPEATER
Armand Preud’hommeplein

17 UUR
VOLKSSPELEN - FAMILIESCHOMMEL
Marktplein
WORKSHOP CREA SCHILDEREN VOOR KINDEREN
Blauwe Kiel - Markt

17.30 UUR
OPTREDEN ‘KAATJE’
Podium – Marktplein

19 UUR
RECORDPOGING VOLKSDANSEN
Markt

20 UUR
OPTREDEN SALIM SEGERS
Markt
STRAATANIMATIE
Kerkstraat

21 UUR
OPTREDEN ROZA PARKS
Markt

22.15 UUR
KLANK- EN LICHTSPEL
Sint-Trudokerk

WERELDWIJDE RADIOVERBINDINGEN

Peer650 gaat internationaal op 24 juni. Met dank aan Richard Steensels en zijn collega’s van vzw Repeater. Deze organisatie bouwt op de dag van het Volksfeest (vanaf 10 uur) op het Armand Preud’hommeplein een heus radiostation op. Daarmee maken ze wereldwijde radioverbindingen. Ze gebruiken daarvoor een speciale oproep, ON650PEER, een signaal dat verwijst naar Peer650. De uitdaging is dan ook duidelijk: met zoveel mogelijk landen in contact komen. En Peer650 wereldwijd uitdragen.

WORKSHOP SCHILDEREN

Vanaf 17 uur start er in de buurt van het Cartoonfestival in de Blauwe Kiel een workshop schilderen voor kinderen. De bedoeling is om 650 kleine schilderdoekjes van een ‘creatieve peer’ te voorzien. Achteraf vormen deze werkjes samen één groot kunstwerk. De deelnemers melden zich aan bij de Blauwe Kiel op de Markt.

RECORDPOGING VOLKSDANS

650 jaar stadsrechten en dus 650 koppels die rond het Marktplein dansen. Dat is de uitdaging op zaterdag 24 juni. De bedoeling is om met minstens 650 koppels, maar liefst nog veel meer, samen de Munchener Polka te dansen. Elke Perenaar, jong en oud, kan deelnemen. Danservaring is niet nodig, een portie goesting en enthousiasme daarentegen wel. Deelnemen aan de recordpoging is heel eenvoudig. Je meldt je aan vanaf 18.45 uur aan de kiosk op de Markt. Je krijgt er meer info over de recordpoging die trouwens door een echte gerechtsdeurwaarder opgevolgd wordt. Bovendien ontvangt elke deelnemer een leuk aandenken.

OPTREDENS OP DE MARKT

KAATJE – 17.30 UUR
Kaatje is een meisje waar iedereen van houdt ! Hoe kan je ook anders? Met haar blonde staartjes met krulletjes, haar guitige lach en haar streken, verovert ze ieders hart. Ze is lief, grappig, speels, ondeugend, guitig en ongeloofijk nieuwsgierig. En ... ze kan toveren! Op 24 juni kan jij haar leukste liedjes horen en meezingen natuurlijk.

SALIM SEGERS – 20 UUR
Salim Segers speelt een thuiswedstrijd. De Wijchmaalse Perenaar staat als meer dan 50 jaar op de planken. 46 jaar na zijn grote doorbraak met ‘Verlaat me nooit’ is Salim – Jos Aerts – Segers nooit uit beeld geweest. Hij zorgt op 24 juni voor swingende, wiegende en vooral meezingende Perenaars.

ROZA PARKS – 21 UUR
Ook de jongens van Roza Parks spelen zo goed als voor eigen publiek. ROZA PARKS dat zijn Roel Vanbuel (vocals, guitar), Dennis Boonen (guitar), Joris Thys (drums) en Bart Vliegen (bass). Zin in een stevige portie new wave of zoals een recente recensie het vermeldt: Frontman Vanbuel schreeuwt vol punky drift de onzin van het dagelijkse leven uit. Niet te missen!

DRANKJES EN HAPJES

Bij een goed Volksfeest horen ook hapjes en drankjes. Speciaal voor het Volksfeest hebben verschillende Peerse verenigingen hun eigen recept verklapt. Je kan ze proeven aan één van de standjes. Ook de asperges en de blauwbessen, twee typische streekgerechten, ontbreken niet. Kom je naar het Volksfeest, haal dan vanaf 17 uur je consumptiekaart af aan de kiosk op de Markt.