Voorleesweek in het BICC!

Gepubliceerd op: woensdag 24 november 2021
Het is Voorleesweek! Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. We roepen iedereen op om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Eén kwartier, elk kind, elke dag. Doe je mee?

Tijdens Voorleesweek vieren we het plezier dat voorlezen is!
Nog een duwtje in de rug nodig?
Wij delen graag enkele tips!

 • Boekenzoeker
  Wil je graag voorlezen uit een boek dat helemaal is afgestemd op de interesses en het niveau van jouw kind? Maak dan gebruik van de Boekenzoeker, een online tool waarbij je door het aanduiden van enkele criteria heel wat leuke leessuggesties op maat krijgt.
  https://www.boekenzoeker.be/ 
 • De Voorleesclub
  Ook bekend Vlaanderen is verslingerd aan voorlezen en laat jou graag mee genieten. De Voorleesclub bestaat uit acteurs, radiopresentatoren, auteurs, journalisten en zelfs topsporters die je elke dag verwennen met een nieuw verhaal. 'Een audiovisueel vieruurtje om bij weg te dromen' zoals ze het zelf zeggen. Je vindt alle afleveringen van de Voorleesclub gratis op VRT NU.
 • De Voorleesvoice 2021
  En zelfs op Ketnet kan je niet rond de Voorleesweek! Ze gaan er op zoek naar dé beste voorleesstem, waarbij elke dag iemand nieuw komt voorlezen aan Thomas. Stem jij mee voor jouw favoriet?
  Aflevering 1 - Wie komt als eerste voorlezen voor Thomas? (ketnet.be)