Vrijlating jonge kerkuilen

Gepubliceerd op: donderdag 10 oktober 2019
Op vrijdagavond 11 oktober om 18.45 uur organiseert de Stad Peer een vrijlatingsmoment voor de drie jonge kerkuilen die in het voorjaar van 2019 uit het oude schoolgebouw in Peer werden gered.

In het voorjaar van 2019 dreigde de afbraak van de oude scholensite in Peer het einde te betekenen voor het legsel van een koppel kerkuilen, een bij wet beschermde diersoort. Kerkuilwerkgroep Limburg, Natuurpunt Peer en afdeling Limburg van Vogelbescherming Vlaanderen schoten samen met Stad Peer meteen in actie om het legsel te redden. Eenmaal gered, verhuisden de uiltjes naar Natuurhulpcentrum Oudsbergen. De Stad Peer plaatste een nieuwe nestkast in de nabije omgeving van het schoolgebouw in de hoop dat het ouderkoppel de weg hiernaartoe zou vinden. Met succes, want het kerkuilenkoppel maakte er ondertussen haar nieuwe thuis van.

Vrijlatingsmoment op vrijdag 11 oktober

Vandaag zijn de jonge kerkuilen groot genoeg om hun vleugels uit te slaan. De Stad Peer organiseert een vrijlatingsmoment op vrijdagavond 11 oktober. Samenkomst vanaf 18.45 uur aan ’t Begijntje (Begijnenstraat 5, Hechtel-Eksel). Van daaruit vertrekt een korte wandeling (2km) naar de plaats waar de uilen zullen uitvliegen. Wil je zelf getuige zijn van de vrijlating? Je kan nog tot vrijdagmiddag 12 uur gratis inschrijven via mail naar info@peer.be of telefonisch op Tel. 011 61 07 00.