Wat vind jij als vrijwilliger en/of verenigingslid echt belangrijk?

Gepubliceerd op: dinsdag 22 november 2022
Als stad willen we dicht bij onze burgers, vrijwilligers en verenigingen staan. We willen werken aan een (nog) beter beleid voor verenigingen en hun leden/vrijwilligers. Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Vul de enquête 'DOE-meter' in en vertel wat je echt belangrijk vindt.

De Nationale DOE-meter is een onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen. Zo willen we te weten komen wat al goed gaat, maar ook wat nog beter kan en waar verenigingen nood aan hebben. 

Leden van Peerse verenigingen en vrijwilligers kunnen nog tot 15 december deelnemen aan het onderzoek.

Hoe werkt het? 

Ben je lid van een Peerse vereniging of ben je vrijwilliger in Peer?

Klik hier en doe meteen mee aan het onderzoek 

Jouw deelname is volledig anoniem. Na enkele vragen over basisgegevens zoals je leeftijd en gezinssituatie, krijg je vragen over thema's zoals engagement, ondersteuning vanuit het lokale bestuur, enz.

Nodig andere leden en vrijwilligers uit

We willen zoveel mogelijk mensen horen. Jij kan ons daarbij helpen. Geef ook de andere leden van je vereniging en vrijwilligers een stem en nodig hen uit om deel te nemen aan het onderzoek. 

Wat doen we met de resultaten?

Natuurlijk gaan we na het onderzoek aan de slag met de conclusies uit deze studie. We engageren ons om de resultaten te gebruiken in het beleid van Stad Peer.

Aanpak

Voor dit onderzoek werken we samen met Indiville, Give a Day en Bpact. Zij staan garant voor jouw privacy en de kwaliteit van het onderzoek.