We zoeken vrijwillige brandweermannen en -vrouwen

Gepubliceerd op: maandag 15 mei 2023
Op de grens van Peer met Hechtel-Eksel komt er een nieuwe brandweerpost. De werken starten nog dit jaar. We gaan intussen ook op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen. Misschien iets voor jou?

In het Noorden van onze provincie wordt de brandweer georganiseerd door de Hulpverleningszone Noord-Limburg. Zij zorgen voor brandweerhulp en ambulancezorg in Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Peer en Pelt. Een groot gebied en daarom was er ook nood aan een bijkomende brandweerpost.

VIJFDE POST

De nieuwe brandweerpost in Wijchmaal zorgt ervoor dat we sneller aanwezig kunnen zijn op een deel van het grondgebied van Peer en Hechtel-Eksel. De ligging is perfect, vlakbij de N73 en de Noord-Zuid. Wijchmaal wordt de vijfde post in de Hulpverleningszone Noord-Limburg. Er zijn nu al brandweerposten in Bree, Leopoldsburg, Lommel en Pelt.

GEZOCHT: M/V UIT DE BUURT

De nieuwe brandweerpost heeft natuurlijk ook nood aan vrijwilligers. Daarom start de Hulpverleningszone Noord-Limburg een wervingscampagne op. We zijn op zoek naar een veertigtal enthousiaste vrouwen of mannen vanaf 18 jaar uit de omgeving van de nieuwe brandweerpost. Dat laatste is belangrijk want als vrijwilliger moet je binnen de 8 minuten na een oproep in de brandweerpost kunnen zijn. Daarnaast moet je handig zijn en over een goede fysieke conditie beschikken. En, je moet natuurlijk voldoende tijd kunnen vrijmaken voor de interventies en de opleidingen.

OPLEIDING

Woon je in een straal van 8 minuten van de nieuwe brandweerpost, dan kan je je kandidaat stellen als vrijwillige bandweerman/vrouw. Om met de opleiding te kunnen starten, moet je in 2023 een geschiktheidsattest behalen aan de brandweerschool. Slaag je daarin, dan start je in januari 2024 met een opleiding van twee jaar en een stage op het terrein. Daarna ben je volwaardig brandweerman/vrouw die als betaalde vrijwilliger ingezet wordt in de nieuwe brandweerpost.

INFOSESSIE OP 5 JUNI

Zegt de job van vrijwillig brandweerman/vrouw jou iets? Kom dan zeker naar de infosessie voor kandidaat-brandweervrijwilligers op maandag 5 juni om 19 uur in ’t Poorthuis. Je krijgt er meer info over de job, de opleiding en de voorwaarden. Kan je niet wachten? Neem dan zeker een kijkje op de website ikwordbrandweer.be.