Stad Peer zet voor het eerst een wensboom

Gepubliceerd op: dinsdag 15 december 2020
De eindejaarsperiode is voor de meeste gezinnen een periode van veel pakjes, maar dat is niet voor elk kind zo. Daarom staat er dit jaar een wensboom in Peer. Een kerstboom vol kinderwensen van kinderen in armoede. En jij kan één van deze wensen vervullen.

De wensboom is een initiatief van Stad Peer Peer. Je vindt de boom in de Foyer van ’t Poorthuis, Zuidervest 2a, 3990 Peer. De actie loopt van 15 december 2020 tot en met 5 januari 2021.

82 kinderwensen

Een puzzel, een pop, Knex, pampers, … In totaal hangen er 82 kinderwensen in onze wensboom. We hopen dat elk kind zijn/haar cadeautje krijgt. Daarnaast hangen er ook steunkaarten in de boom. Zo kan je ook Peerse hulporganisaties steunen met een bijdrage naar keuze.

Hoe werkt het?

Je kiest een wens uit de boom en neemt deze mee naar huis. Elke wens heeft een kostprijs. Je stort het bedrag van deze wens op het aangegeven rekeningnummer.

Medewerkers van OCMW Peer gaan dan naar de winkel en kopen het cadeautje aan. Samen met enkele vrijwilligers pakken ze de cadeautjes in en zorgen ze ervoor dat het juiste pakje bij het juiste kind terecht komt. Zo kunnen we hopelijk 82 kinderen toch een warme kerst bezorgen.

Vervul een wens in drie stappen

 • Stap 1: Kom naar ’t Poorthuis tijdens de openingsuren van de bib. Bekijk de openingsuren hier.
 • Stap 2: Kies een wens uit de boom en neem deze mee naar huis.
 • Stap 3: Volg de instructies op het kaartje.

Kan jij niet naar ’t Poorthuis komen?

De wensen hangen allemaal in de kerstboom in 't Poorthuis, maar wil jij toch graag kinderen in armoede helpen? Dan kan je één van onze Peerse hulpverenigingen steunen. Zij zetten zich het hele jaar in voor mensen in armoede.

WELKE VERENIGINGEN?

 • Olleke Bolleke biedt opvang voor baby’s en peuters met een neuro-motorische beperking. Meer info via www.sintgerardus.be/zorggebruikers-en-leerlingen/peuters.
   
 • Sint Vincentius is een vereniging voor kansarmen uit eigen omgeving. Meer info via sint-vincentius-peer-hechtel-eksel.be.
   
 • vzw ’t Kietelt wil de kloof tussen arme en rijke kinderen dichten en maakt daarom verjaardagen mogelijk voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Meer info via www.kietelt.be.
   
 • Welzijnsschakel Peer zet in op de strijd tegen armoede, sociale uitsluiting en discriminatie en staat voor een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin iedereen meetelt.
   
 • Ze zijn zo heeft aandacht voor kinderen en ouders die te maken hebben met psychische problemen, daarin kan armoede een grote rol spelen. Meer info via vzw-zezijnzo.be.

HOE KAN JE DAT DOEN? 

Stort een bedrag naar keuze op het rekeningnummer BE63 0910 0099 7008 van Stad Peer met de vermelding ‘Wensboom 2020: *NAAM HULPVERENIGING*’. Wij zorgen ervoor dat jouw gift bij de juiste vereniging terecht komt.