Wereldlichtjesdag op 11 december

Gepubliceerd op: donderdag 1 december 2022
Op 11 december is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag herdenken mensen wereldwijd hun overleden kinderen door om 19 uur een kaarsje aan te steken. Ben jij ook een sterrenouder of wil je een sterrenouder een hart onder de riem steken? Haal dan zeker jouw lichtje af in de bibliotheek.

Haal jouw lichtje af in de bibliotheek

Stad Peer wilt alle sterrenouders een hart onder de riem steken. Daarom vind je van 5 tot en met 11 december in de bibliotheek een standje met boeken in het kader van Wereldlichtjesdag. Daarnaast kan je er een heel speciaal lichtje afhalen. Steek het hartverwarmende lichtje aan op de Wereldlichtjesdag op zondag 11 december om 19 uur.

Ondersteuning voor sterrenouders

Stad Peer wil ouders van sterrenkinderen ook ondersteunen door hen wegwijs te maken in de zorg- en ondersteuningsnetwerken.

Heb je een vraag of ben je op zoek naar ondersteuning voor jezelf en/of jouw omgeving? Neem dan vrijblijvend contact op met Huis van het Kind Peer via mail naar huisvanhetkind@peer.be. Je vindt ook al heel wat info terug op www.peer.be/huisvanhetkind en op www.sterrenkinderen.be.

Peerse troostplekken

Wist je dat je in elk dorp ook een troostplek vindt? Dat is een stille plek in het groen, dicht bij huis, waar je naartoe kan gaan om even stil te staan, troost te zoeken of tot rust te komen.

Je vindt een troostplek ...

  • in Stadspark de Perre in Peer;
  • op de hoek van de Gijzenstraat en Schansstraat in Kleine-Brogel;
  • aan de Sint-Hubertuskapel in Wijchmaal;
  • op het plein achter Ons Huis in Wauberg;
  • achter de kerk in Linde;
  • aan de Vlasroot in de Vlasrootweg in Grote-Brogel.