Werken aan gasleiding in centrum van Peer

Gepubliceerd op: vrijdag 28 mei 2021
Naar aanleiding van het nieuwbouwproject aan het voormalige café Bascule, voert Fluvius werken uit aan de gasleiding in de Oudestraat, op de ovonde Pol Kip en in de Molenstraat. De werken starten op maandag 31 mei en worden in drie fasen uitgevoerd.

Op dit moment staat er een gascabine aan het voormalige café Bascule. Marchetta Familiebouwers is hier recent gestart met de bouw van ‘Residentie Bascule’. Daarom worden de gas- en elektriciteitscabines verplaatst. De gascabine verplaatst naar de parking aan de Aldi en de elektriciteitscabine komt in de kelder van het nieuwe complex. Om dit mogelijk te maken, zijn er aanpassingen nodig aan de nutsleidingen in de Oudestraat (gedeelte tussen de vesten en de ovonde), op de ovonde Pol Kip en in de Molenstraat.

De werken starten op maandag 31 mei en gaan in drie fasen door. In totaal nemen de werken ongeveer 60 werkdagen in beslag. Eind augustus worden de werken afgerond, op die manier is de hinder voorbij vóór de start van het nieuwe schooljaar. Tijdens de werken geldt een omleiding voor plaatselijk verkeer. Tijdens het bouwverlof gaan er geen werken door en is er dus ook geen omleiding.