Werken in Grote-Brogel fase 2: omleiding via Panhovenstraat

Gepubliceerd op: maandag 13 maart 2017
Rioleringswerken op het kruispunt Smeetshofweg-Broekkantstraat vanaf 20 maart. Omleiding autoverkeer via Panhovenstraat tot eind mei.

Op maandag 20 maart 2017 verschuiven de rioleringswerken naar het kruispunt van de Smeetshofweg met de Broekkantstraat in Grote-Brogel. Tot eind mei wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Panhovenstraat, waar het kruispunt terug wordt geopend.

In het kader van de nieuwe verbindingsweg tussen de Smeetshofweg en de Eilandsweg worden er ook gescheiden rioleringen aangelegd in de omgeving. Deze werkzaamheden startten eind januari in de weides achter enkele huizen in de Broekkantstraat. Om de aansluiting te maken, zullen twee veelgebruikte kruispunten een tijdlang niet toegankelijk zijn.

In de tweede fase is de Smeetshofweg onderbroken voor alle verkeer aan het kruispunt met de Broekkantstraat, dit voor een tweetal maanden vanaf 20 maart. Voor gemotoriseerd verkeer geeft men een omleiding aan via de Panhovenstraat. 

Geen sluipverkeer via Oude Weyerstraat en Schuttersstraat

Om sluipverkeer van en naar Bocholt te vermijden, worden er tijdelijke afsluitingen geplaatst in de Oude Wyerstraat en Schuttersstraat. Deze straten zullen dan nog via kant bereikbaar zijn. 
Het doorgaand verkeer moet zo de aangewezen omleidingsroute via Kaulillerweg volgen.

Aanleg nieuwe straat naar Eilandsweg

Door de gefaseerde aanpak moet men de drukke kruispunten slechts beurtelings onderbreken. Aansluitend op de eerste fase, maakt men nu de doorsteek van de Broekkantstraat, over de Smeetshofweg, naar de nieuwe verbindingsweg. 

Tegen de zomer zijn de werken klaar, en kan men gebruik maken van de nieuwe verbindingsweg tussen Smeetshofweg en Eilandsweg.