Werken in Grote-Brogel: omleiding via Smeetshofweg

Gepubliceerd op: maandag 30 januari 2017
Rioleringswerken op het kruispunt Panhovenstraat-Broekkantstraat vanaf 6 februari. Omleiding autoverkeer via Smeetshofweg.

Vanaf volgende maandag 6 februari zijn er rioleringswerken op het kruispunt van de Panhovenstraat met de Broekkantstraat in Grote-Brogel. Tot midden maart wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Smeetshofweg en de Kaulillerweg. Fietsers bereiken de Panhovenstraat via de Waardhofweg.

In het kader van de nieuwe verbindingsweg tussen de Smeetshofweg en de Eilandsweg worden er ook gescheiden rioleringen aangelegd in de omgeving. Deze werkzaamheden startten eind januari in de weides achter enkele huizen in de Broekkantstraat. Om de aansluiting te maken, zullen twee veelgebruikte kruispunten een tijdlang niet toegankelijk zijn. In een eerst fase is de route Peer-Kaullille (Bocholt) via Grote-Brogel een vijftal weken onderbroken op de Panhovenstraat. Voor gemotoriseerd verkeer geeft men een omleiding aan via de Smeetshofweg en Kaulillerweg. Fietsers bereiken de Panhovenstraat via een van de verbindingswegjes, bijvoorbeeld de Waardhofweg.

Aansluitend: kruispunt Smeetshofweg-Broekkantstraat onderbroken

Door de gefaseerde aanpak moet men de drukke kruispunten slechts beurtelings onderbreken. Aansluitend op deze eerste fase, maakt men de doorsteek van de Broekkantstraat, over de Smeetshofweg, naar de nieuwe verbindingsweg. Dan zal het kruispunt Smeetshofweg-Broekkantstraat een tweetal maanden onderbroken zijn, met omleiding via de Panhovenstraat.

Tegen de zomer zijn de werken klaar, en kan men gebruik maken van de nieuwe verbindingsweg tussen Smeetshofweg en Eilandsweg in Grote-Brogel.