Werken jongerencentrum starten op 13 mei

Gepubliceerd op: vrijdag 10 mei 2019
Op 13 mei starten de renovatiewerken aan het oude politiegebouw op de Markt in Peer. Het gebouw wordt dé hotspot voor jongeren. Naast een jongerencafé, pop-up ruimte en repetitieruimte zal het jongerencentrum ook ruimte bieden voor het psychisch welzijn van jongeren.

De Bak moet een huis worden voor alle jeugd van Peer. In de eerste fase wordt het bestaande gebouw gerenoveerd. Er zal onder andere een jongerencafé, repetitieruimte en pop-up ruimte komen. Die pop-up ruimte is ideaal voor jonge ondernemers die hun concept eens willen uitproberen, maar de ruimte kan ook als expositieruimte dienen voor jonge kunstenaars. De repetitieruimte zal volledig geluidsdicht gemaakt worden en toont daarmee een vernuftig staaltje techniek. Er komt ook een workshopruimte en flexruimte waar jongeren hun creatieve geest kunnen loslaten.

Naast het creatieve luik, wil het Stadsbestuur ook een plek creëren waar jongeren op een laagdrempelige manier hulp kunnen krijgen. Zo zullen verschillende partners op vlak van jongerenwelzijn een zitdag hebben in het jongerencentrum. De jeugd is de toekomst van morgen. Met dat uitgangspunt wil het jongerencentrum jongeren de kans geven om zichzelf te zijn, zich te ontwikkelen en zich te tonen op cultureel, sociaal en ondernemend vlak.

Start op 13 mei

De werken starten op maandag 13 mei. De werken gaan voornamelijk in het gebouw door, waardoor de hinder voor de buurt beperkt is. Enkel de eerste weken waarin er afbraakwerken doorgaan, kan er mogelijks wat geluidshinder zijn. Als alles vlot verloopt, kan het nieuwe jongerencentrum in oktober 2019 de deuren openen.