Werken Lindebosstraat, Croxdijk en Bosschel vanaf 1 augustus

Gepubliceerd op: donderdag 28 juli 2022
Het Stadsbestuur zal de drie kruispunten Lindebosstraat-Bovenlinde, Croxdijk-Steenweg Linde en Bosschel-Kluisstraat herinrichten. De herinrichting is een onderdeel van het project ‘veilige schoolroutes’, waarbij 29 fietsknelpunten in Peer aangepakt worden.

Inhoud van de werken

Het Stadsbestuur zal de drie kruispunten herinrichten tot verhoogde kruispunten. Op die manier rijden automobilisten er minder snel en kunnen fietsers veiliger oversteken.

Planning van de werken

De werken zullen doorgaan van 1 tot en met 31 augustus. De drie kruispunten worden één voor één aangepakt, om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De aannemer probeert de drie kruispunten nog voor de start van het nieuwe schooljaar af te werken, zodat kinderen in september weer veilig naar school kunnen fietsen.

Minder hinder maatregelen

Tijdens de werken geldt er een omleiding voor doorgaand verkeer via de Overes. Zowel de woningen als de handelaars blijven bereikbaar via de omleiding (vanuit Peer of vanuit Bovenlinde). Opgelet: de bushaltes op het traject (tussen Bergskensstraat en Meeuwerbaan) worden niet bediend tijdens de werken.