Werken op Steenweg Wijchmaal: omleiding vanaf 14 mei

Gepubliceerd op: dinsdag 8 mei 2018

Vanaf maandag 14 mei tot het einde van de maand wordt het wegdek van een groot gedeelte van de Steenweg Wijchmaal vernieuwd. Daardoor wordt de straat tussen de N73 en het kruispunt Goudbergstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Omleidingen via de N73 Noordweg en de Goudbergstraat staan aangegeven. De fietspaden blijven wel toegankelijk voor alle fietsers. De handelszaken en woningen in de werfzone blijven bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Deze vernieuwing van het wegdek kadert binnen het project Asfaltwerken 2018. Daarbij wordt het asfalt van 45 Peerse gemeentewegen aangepakt, gespreid over een aantal maanden. Goed voor een investering van om en bij de 1,2 miljoen euro.

Omleiding voor doorgaand verkeer, handelszaken blijven bereikbaar

De werken in de Steenweg Wijchmaal starten op 14 mei en zullen plaatselijke hinder met zich meebrengen. Tot het einde van de maand zal de werkzone tussen het kruispunt met de Goudbergstraat en de N73 Noordweg worden afgesloten voor het doorgaand verkeer.


Het doorgaand verkeer volgt de aangegeven omleiding:

  • Richting Wijchmaal: via Goudbergstraat – Dijkerstraat – Sint-Hubertusstraat
  • Richting Peer-centrum: via N73 Noordweg – Kiezel Kleine Brogel – Noordervest.


De handelszaken en woningen in de werkzone blijven steeds bereikbaar.


Grondige vernieuwing wegdek

Bij deze vernieuwing wordt de bovenste laag asfalt en een gedeelte van de onderlaag eerst verwijderd. Vervolgens brengt men de regenwaterputjes en de goten op niveau. Daarna bouwt men het nieuwe wegdek stevig terug op, om scheurvorming in de toekomst te vermijden. De ingreep is vergelijkbaar met deze op de Baan naar Bree, enkele jaren geleden.