Werkkot officieel geopend

Gepubliceerd op: donderdag 1 februari 2024
‘Werkkot Peer’ is vandaag officieel geopend. Dit is een gereedschapsbibliotheek van de Landelijke Gilden, in samenwerking met stad Peer. Het Werkkot maakt klus- en tuingereedschap toegankelijk voor alle inwoners. Vanaf dinsdag 6 februari is iedereen wekelijks welkom in het Armand Preud'homme huis.

Net zoals je boeken leent in een bibliotheek, kan je nu ook terecht bij Werkkot Peer voor het lenen van gereedschap en tuinmateriaal. Een kostenefficiënte oplossing voor iedereen die slechts af en toe specifiek gereedschap nodig heeft of weinig plaats heeft.

Wat is het Werkkot?
Het Werkkot is een gereedschapsbibliotheek, een uitleendienst voor klus- en tuingereedschap. Net zoals je in een bibliotheek boeken ontleent, kan je bij de gereedschapsbib terecht voor gereedschap. Zo moet je zelf niet investeren in een dure boormachine als je die toch maar een paar keer gebruikt. Daarnaast is het Werkkot een buurtpunt, een warme ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt. Hier voel je je thuis en welkom, met ruimte voor gezellige gesprekken en het ontmoeten van mede-klussers.

Hoe werkt het?
Voor slechts 40 euro per jaar (of 20 euro voor een maandabonnement) hebben inwoners van Peer onbeperkt toegang tot een diverse aanbod klus- en tuinmateriaal. De standaard uitleentijd is één week, met de mogelijkheid om maximaal drie gereedschappen tegelijkertijd te lenen.

Welke materialen vind je in het Werkkot Peer?
Bij het Werkkot Peer kan je terecht voor een gevarieerd aanbod klus- en tuingereedschap. Daarnaast kun je ook de nodige verbruiksmaterialen die bij het gereedschap horen aan een democratische prijs aanschaffen. Welk gereedschap ze uitlenen vind je via www.werkkotpeer.be

Waar en wanneer?
Werkkot Peer bevindt zich in het Armand Preud'homme huis, Kloosterstraat 37. Ze zijn wekelijks open op dinsdag van 18.30 tot 20 uur.

Het tweede Werkkot onder Landelijke Gilden in de Provincie Limburg
De totstandkoming van Werkkot Peer is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van een zeer enthousiaste groep vrijwilligers onder begeleiding van Landelijke Gilden en de Transformisten in samenwerking met de stad Peer en met financiële steun van de provincie Limburg, Vlaanderen en Europa. Het project heeft recht op een cofinanciering van 65% op de projectkost van €134 750 ofwel € 87 587, waarvan 50% EU, 25% Vlaanderen en 25% van het Limburgse provinciebestuur (€ 21 896,88).

Landelijke Gilden droomt van een toekomst waarin Werkkoten te vinden zijn in vele Vlaamse dorpen. Mensen samenbrengen zit in het DNA van Landelijke Gilden, daarom is het Werkkot ondergebracht haar de structuren en de socio-culturele vereniging zal ook in de toekomst lokale initiatiefnemers ondersteunen bij hun opstart en communicatie.

Het Werkkot Peer, hier moet je zijn.