Website 'Widdenog' - vanaf 23 april

Geschiedenis in een modern jasje. Dat is de historische website 'Widdenog'.

Op een digitale kaart van Peer kan je herinneringen van Perenaren lezen, en er zelf verhalen achterlaten op jouw bijzondere 'plaats van herinnering'.

Het vertrekpunt van deze website is een interactieve geografische kaart van Peer met daarop een aantal extra lagen, zeg maar kaarten die je er over kan leggen.

De toegevoegde elementen waarvan sprake kunnen opgedeeld worden in drie dimensies:

  1. Geografische dimensie: verschillende interactieve lagen in kaartformaat (2D) waarop informatie wordt toegevoegd. Gebruikers kunnen hieraan informatie (herinneringen genaamd) toevoegen (tekst en/of foto).
  2. Chronologische dimensie: Deze toegevoegde herinneringen worden chronologisch geordend van recent naar minder recent.
  3. Waarderende dimensie: gebruikers kunnen middels ‘likes’ hun waardering uitdrukken voor bepaalde toegevoegde herinneringen. Gebruikers kunnen de app zowel op locatie gebruiken als bij hun thuis op de computer. Zo is het mogelijk de app te starten van op een willekeurige plaats in Peer en te zien welke interessante punten in de buurt liggen. Via een gps-positiebepaling wordt de locatie van de gebruiker op de kaart weergegeven door een icoontje. De bovenstaande dimensies worden gerealiseerd door gebruik te maken van meerdere lagen in de Peerse kaart. Deze lagen kunnen onafhankelijk van elkaar weergegeven worden.

Zetog op ne stoel

Die oranje stoelen overal in Peer?? Dat zijn 20 stoelen op 20 prachtige Peerse plaatsen van herinnering. 20 Peerse verhalen om te ontdekken. Geniet er van het uitzicht in de omgeving, mijmer over vroeger, en laat er vooral ook je eigen herinnering achter. Nog tot 31 juli. 

Zetog op de stoel.
Open de koker.
Lees de achtergelaten herinneringen van de Perenaren.
Neem de tijd, geniet!
Laat ook jouw geschreven herinnering achter in de koker.

De achtergelaten herinneringen bij de stoelen worden nadien ook op de website Widdenog.be geplaatst.

 

www.widdenog.be

#Peer650