Widdenog, de Torenfeesten op 22 april

Gepubliceerd op: dinsdag 13 maart 2018
Widde nog, de Torenfeesten? Hopelijk kan die vraag binnen pakweg 50 jaar nog beantwoord worden. Bij voorkeur met een simpele muisklik naar de website widdenog.be, de plaats waarop de Perenaren herinneringen delen aan hun stad.

Thomas Schonkeren en Ben Creemers zijn twee van de stichters van de webstek die in het feestjaar Peer650 gelanceerd werd. “Widdenog.be is het collectieve geheugen van Peer. Een unieke verzameling van Peerse verhalen, foto’s en video’s”, vertelt Ben Creemers.

ERFGOEDDAG

Tijdens de Erfgoeddag op zondag 22 april staan niet alleen de Torenfeesten, (zie kader) op het programma, ook widdenog.be wordt die dag gespijsd. “Wij richten als het ware een tijdelijke redactie in de foyer in ’t Poorthuis in. Iedereen kan er terecht om zijn of haar herinneringen te delen”, zegt Thomas Schonkeren. “Foto’s, video’s of gewone verhalen, ze zijn allemaal welkom. Haal dus snel die oude Peerse foto’s of filmpjes boven en deel ze op 22 april. De redactie is open tussen 13 en 18 uur.”

PROGRAMMA

De Erfgoeddag op zondag 22 april start om 10 uur met de herdenkingsplechtigheid in het kader van de Torenfeesten. Tussen 13 en 18 uur kan je de kerktoren bezoeken en in rappel langs de buitenkant weer naar beneden komen. Of via de trap natuurlijk. In ’t Poorthuis kan je terecht bij de tijdelijke widdenog-redactie. In de voortuin van ’t Poorthuis is er kinderanimatie voorzien.