WinkelPEERbon kan 506.390 euro opleveren

Gepubliceerd op: dinsdag 7 juli 2020
Dinsdag 7 juli lanceerde de Stad Peer de WinkelPEERbon. De bon past in het Peerse Coronaherstelplan, dat de Gemeenteraad op 13 mei goedkeurde. In totaal kan de WinkelPEERbon voor een injectie van 506.390 euro in de lokale economie zorgen.

De voorbije periode was geen gemakkelijke periode, zeker niet voor handel en horeca die meestal de deuren moesten sluiten. Daarom verdienen de lokale handel en horeca een extra stimulans.

WinkelPEERbon voor 6.816 gezinnen

Peer telt 6.816 gezinnen. Het Stadsbestuur schenkt elk gezin een waardebon van 40 euro die bij handelaars of horecazaken kan besteed worden. Elk gezin ontving een promocode waarmee ze online hun bonnen kunnen bestellen. De promocode geeft recht op een korting van 40 euro, bij een eigen aankoop van minimaal 80 euro. Op die manier dragen zowel de inwoners als het Stadsbestuur van Peer hun steentje bij aan de lokale economie.

Stad investeert 276.500 euro

In mei keurde de Gemeenteraad het Peerse Coronaherstelplan goed. De WinkelPEERbon is daar een onderdeel van. Als elk Peers gezin gebruik maakt van de WinkelPEERbon, zorgt dat namelijk voor een injectie van 506.390 euro in de lokale handel en horeca. De Stad Peer tekent voor een inbreng van 276.500 euro, door de eigen aankoop kunnen de Perenaars het bedrag op ruim 500.000 euro brengen. De bonnen zijn geldig van juli tot en met december. Daardoor heeft de lokale economie op korte termijn profijt van de WinkelPEERbonnen.

Koop lokaal bij één van de 112 deelnemende handelaars

Je kan jouw WinkelPEERbon verzilveren bij één van de 112 deelnemende handelaars. Je vindt alle info over de bonnen terug op de website www.peer.be/winkelpeer. Je vindt er een lijst van de 112 deelnemende handelaars en je kan jouw bonnen gemakkelijk online bestellen.