Zien en doen

WAT VIND JE IN HET GEBOUW? 

In het gebouw is er op de benedenverdieping een Dommelklas, een onderzoeksklas gericht op de 1e graad van de middelbare scholen, inclusief een filosofeerhoek over water. 

In het bovenste gedeelte is er een exporuimte. Je vindt er interactieve tafels met thema’s als de geschiedenis van de Dommelvallei, het belang van water en de bodem, en hoe je zelf slim met water om kan springen. 

ROND HET DOMMELHUIS 

Passeer je met de fiets, ga je wandelen of heb je gewoon dorst? Dan kan je terecht in het fietscafé of op het terras. Meer info over de openingsuren van het fietscafé vind je hier.

Een street-artist heeft in de tunnel onder de Noordweg voor een stukje magie gezorgd. Kinderen kunnen op Dommelexpeditie, waar je kan leren surviven. Er is een gidsenwerking. Een educatieve route in de Mullemer Bemden genaamd Dommelkronkel tovert het valleigebied om tot labo. 

Rond het gebouw vind je speelelementen en picknickbanken. Ook de vijver komt helemaal tot zijn recht dankzij een leuk trekvlot, het natuurlijke paadje errond zorgt voor een aangename belevenis tot aan de Dommel. 

Het Dommelhuis is een baken waar landbouw, water, natuur, educatie en recreatie hand in hand gaan.