Zien en doen

WAT VIND JE IN HET GEBOUW? 

In het gebouw is er op de benedenverdieping een Dommelklas, een onderzoeksklas gericht op de 1e graad van de middelbare scholen, inclusief een filisofeerhoek over water. 

In het bovenste gedeelte is er een exporuimte en een flexwerkplek. Je vindt er interactieve tafels met thema’s als de geschiedenis van de Dommelvallei, het belang van water en de bodem, en hoe je zelf slim met water om kan springen. 

ROND HET DOMMELHUIS 

Passeer je met de fiets, ga je wandelen of heb je gewoon dorst? Dan kan je terecht in het fietscafé of op het terras. Een street-artist heeft in de tunnel onder de Noordweg al voor een stukje magie gezorgd. Verder komt er een Dommelexpeditie, waar je kan leren surviven, en een gidsenwerking. Een educatieve route in de Mullemer Bemden zal onder de naam Dommelkronkels het valleigebied tot labo omtoveren. 

Rond het gebouw komen er speelelementen en picknickbanken. Ook de vijver komt weer helemaal tot zijn recht dankzij een leuk vlonderpad, het natuurlijke paadje errond zorgt voor een aangename belevenis tot aan de Dommel. 

Het doel is om in de loop van 2023 officieel het Dommelhuis te openen. Vanaf dan zal de site een baken zijn waar landbouw, water, natuur, educatie en recreatie hand in hand gaan. Het Dommelhuis is dan ook de Peerse toegangspoort naar Bosland.