Zindelijkheidskoffer voor Peerse gezinnen

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018

Zindelijkheidstraining is geen eenvoudige opdracht. Gelukkig sta je er als ouder niet alleen voor. Samen met verschillende partners van Huis van het Kind, zet Stad Peer zich in om ouders te ondersteunen bij het zindelijkheidsproces van hun kind. Vanaf 15 oktober maak je simpelweg gebruik van de zindelijkheidskoffer.

Het zindelijk worden van een kind verloopt niet altijd even vlot. Soms heeft een kind net een paar extra trucjes nodig om de luier vaarwel te zeggen. Daarom introduceert de Stad Peer de zindelijkheidskoffer. Vanaf 15 oktober kun je de koffer uitlenen bij verschillende partners zoals onthaalouders, crèches en kinderopvang Plons, maar ook in de bibliotheek in ‘t Poorthuis.

Donderdag 11 oktober om 20 uur geeft Prof. Dr. Alexandra Vermandel een lezing over zindelijkheid in de Harmoniezaal te Peer. Zij helpt je het zindelijkheidsproces beter te begrijpen en geeft praktische tips en tricks om je peuter op het potje te helpen. Daarnaast stellen we de Peerse zindelijkheidskoffer dan graag voor. Als ouder heb je een belangrijke ondersteunende en aanmoedigende rol in het leerproces. De zindelijkheidskoffer is gevuld met leuke materialen om samen met je kind aan de slag te gaan. In de koffer vind je een spel, boekjes, een beloningssysteem, knuffel, potje en nog veel meer. Zo maak je er een aangenaam moment tussen ouder en kind van.

Meer info over de Zindelijkheidskoffer krijg je bij Team Gezin van de Stad Peer, Tel. 011 61 07 00.