Zorgenvriendjes ter beschikking in 't Poorthuis

Gepubliceerd op: donderdag 26 maart 2020
Een zorgenvriendje is een knuffel, speciaal voor kinderen. Het is gemaakt voor kinderen die last hebben van angst en verdriet tijdens deze coronacrisis. Het zorgenvriendje is een initiatief van Carevita, Inloophuis De Kolibrie.

Kinderen kunnen een tekstje schrijven of een tekening maken en deze in de rits van het zorgenvriendje stoppen. Hij eet alle zorgen en verdriet op.

De zorgen en het verdriet gaat zo natuurlijk niet helemaal weg, maar het kan een oplossing bieden voor kinderen die het moeilijk vinden om hierover te praten met een volwassene.

Bij het zorgenvriendje zit ook een werkboekje 'Ik ben Corona'. Het is geschreven op kindermaat, speciaal voor kinderen die met vragen of gevoelens zitten rond het coronavirus.

Je kan het werkboekje 'Ik ben Corona' hier digitaal bekijken.

In 't Poorthuis staan enkele zakjes met zorgenvriendjes klaar. Heeft jouw kind hier behoefte aan? Stuur dan een mailtje naar info@peer.be, we geven je een seintje als er eentje klaarstaat.

Je kan je zorgenvriendje dan veilig komen afhalen tijdens de openingsuren van 't Poorthuis.


Heb jij of heeft iemand van jouw gezin nood aan extra ondersteuning? Neem contact op met Inloophuis De Kolibrie.

Je kan hen bereiken via info@inloophuisdekolibrie.be, via Facebook Inloophuis De Kolibrie of elke voormiddag tussen 9 en 12 uur via Tel. 011 61 03 05.

Dit aanbod is vrijblijvend en kosteloos.